Toner navul poeder

Abonneren op RSS-feed
Filteren
Positie
Product Naam
Prijs
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
5 producten
12
24
36
Filteren
Positie
Product Naam
Prijs
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
5 producten
12
24
36

Toner zelf hervullen, bijvullen met toner poeder?


Wij leveren navul toner poeder en reset chip voor bijna iedere printer.

Omdat er erg veel verschillende soorten toners, chips en poeders  zijn leveren wij alleen op bestelling en niet uit voorraad.

Mocht u interesse hebben stuur dan een email naar  verkoop@inktmedia.nl  en geeft het volgende aan.

Merk printer
Printer type
Toner nummer
Uw bestelling b.v. hoeveel , chips? en kleuren.

Wij gaan dan voor u uitzoeken wat het beste voor u is en geven u een gepaste offerte.

Letop wij leveren alleen A kwaliteit producten die geschikt zijn voor ow laserprinter en geen goedkope universele toner poeder kits.

Toner is een poeder dat gebruikt wordt in laserprinter en kopieerapparaten, waarmee de tekst en afbeeldingen op het papier gevormd worden.

Oorspronkelijk was toner grafietpoeder; moderne toners zijn een mengsel van grafiet en een polymeer. De poederdeeltjes zijn ongeveer 8 tot 12 micrometer in diameter.

In kleine apparaten zit de toner meestal in een speciale cartridge, deze hele cartridge wordt ook wel toner genoemd. In grotere of oudere apparaten wordt meestal gebruikgemaakt van losse plastic flessen.


Tevens kunt u bij ons terecht voor toners, drum's en inkt patronen, Onze huismerk producten zijn van zeer hoge kwaliteit en met 2 jaar garantie. 
 


Hoe werkt een Laser printer.

Het principe van een inkjet printer is vrij simpel. Je stopt de cartridges met inkt in de printer, en de printer spuit hier miniscule druppeltjes van op het papier. De ruimte tussen de druppels en de verschillende kleuren naast elkaar zorgen ervoor dat wij lichte, donkere of gemengde kleuren kunnen zien. De grote concurrent van inkjet is laser. Dat klinkt natuurlijk veel interessanter; een printer met een laser. Maar hoe werk een laserprinter precies?

Toner Cartridges

Een laserprinter gebruikt geen inkt, maar toner. Toner is een poeder. Dit poeder wordt op het papier aangebracht en gesmolten zodat het zich samensmelt met het papier. Zo krijg je een soort plastic afdruk op het papier. Een voordeel hiervan is, is dat de afdruk langer meegaat dan een afdruk van een Inkjet printer. Toner zit veelal in een cartridge, maar er zijn ook apparaten welke gebruik maken van losse plastic flessen.

In het kort, hoe werkt een laserprinter?

Een laserstraal laadt een onderdeel van de printer, de drum, met statische elektrische tijd. Het te printen document wordt met de laser op de drum geprojecteerd waardoor er toner op de juiste locatie blijft hangen op de cilinder. Dit wordt vervolgens op het papier achtergelaten.

Het Proces

Dat is in het kort hoe een laserprinter werkt. In de werkelijkheid gaat het proces meer als volgt;

  1. De drum wordt ontladen om zo alle overige toner te verwijderen van de cilinder

  2. De Corona draad geeft een positief geladen puls af op de drum

  3. De laser ontlaad de drum op de desgewenste locaties die corresponderen met de afdruk

  4. Doordat de toner ook positief geladen is, wordt het aangetrokken tot enkel de negatief geladen delen van de drum

  5. Het papier wordt tevens negatief geladen waardoor de positief geladen toner aangetrokken wordt door het papier. De elektrostatische lading van het papier is sterker dan die van de drum waardoor de toner gemakkelijk loslaat
    -Een kleurenlaserprinter werkt exact hetzelfde, alleen herhaalt deze het proces voor elke benodigde kleur. Eenmaal voor cyaan, eenmaal voor magenta en eenmaal voor geel.

  6. Het papier en de drum lopen op gelijke snelheid waardoor de afdruk op de juiste locatie komt. Als de drum zijn toner achtergelaten heeft op het papier, wordt deze weer ontladen van de statische elektriciteit zodat alle restjes toner van de drum af vallen

  7. Het papier wordt verwarmd door twee warmte elementen waardoor de toner samensmelt met het papier en zodoende een langdurige, scherpe afdruk achterlaat.

 

De onderdelen van een Laserprinter

paper_path_through_a printer

Laten we de belangrijkste onderdelen bekijken van de laserprinter. Een afdruk kan niet gemaakt worden zonder een van deze elementen.

Drum & Corona Draad: De drum is een cilinder waarop de toner wordt geplaatst. De toner wordt aangetrokken door lichtgevoelige statische elektriciteit. Om de drum de statische elektriciteit te geven, wordt de Corona draad gebruikt. Deze geeft een positief geladen elektrostatische lading af.

Laser: Doordat de drum lichtgevoelige statische elektriciteit heeft, kan deze via de laser omgezet worden naar negatief geladen statische elektriciteit. De toner zelf is positief geladen en word zo door de negatief geladen delen op de drum aangetrokken.

Papier: Ook het papier zal een positief geladen statische elektriciteit overgebracht krijgen op de locaties die corresponderen met de negatief geladen stukken op de Drum. Hierdoor is het papier krachtig genoeg om de toner van de drum af te trekken.

Fuseren: Het papier zal vervolgens tussen twee verwarmde cilinders getrokken worden die de toner smelten. Hierdoor fuseert het zich met het papier waardoor een soort plastic afdruk achter blijft.

Waarom laser?

Lasers zijn gemaakt uit zeer hoog geconcentreerd licht. Het is heel  scherp, fel en accuraat. Een zaklamp bijvoorbeeld verlicht een heel groot gebied die heel fel belicht is in het midden en steeds donkerder wordt aan de uiteindes. Een laser belicht een specifiek deel zonder dat het licht “lekt”. Hierdoor kan dus heel precies geprojecteerd worden op de drum en krijg je alleen toner op de gewenste delen van de cylinder en dus ook op het papier. Ook LED, Light Emmiting Diodes, zijn heel precies in het verspreiden van licht en kunnen ook in laserprinters gebruikt worden. Het voordeel van LED is dat het vele malen energiezuiniger is dan een Laser.

To Top